Bag tags

Vad är bag tags?

Om man är medlem i Föreningen Discgolf Nässjö får man, om man vill (du behöver inte), en numrerad bag tag/bricka att hänga på sin väska. Denna bag tag är dels vara ett sätt att visa att du är medlem i föreningen, samtidigt som det fungerar som ett tävlingsmoment. När du går en runda tillsammans med andra som också har en bag tag, så spelar ni om dessa bag tags.

Vill du vara med?

Hämta din bag tag i samband med Tee Time Tuesday, eller kontakta föreningen på Messenger om du vill få din tag vid något annat tillfälle.

När och var spelar man?

Om man deltar på Tee Time Tuesday MÅSTE man spela om bag tags om man är medlem och har en tagg. 

När ni spelar rundor utanför Tee Time så kan ni välja att spela om bag tags om ni vill. För att göra det mer kul och användbart så kan man utmana varandra på vilken bana som helst, om man vill.

Hur spelar man?

Man spelar inom sin grupp om bag tag. Så även om det är 20 personer anmälda till Tee Time Tuesday, så spelar man ändå bara om bag tags inom det grupp som du spela med. Bästa score får den bag tag med lägst nummer, näst bästa score får bag tag med näst lägst nummer och så vidare.

Vid samma score försvarar man sin bag tag. Till exempel, om en person med bag tag nummer 1 och en person med nummer 10 får samma score, så byter man inte bag tags med varandra. Om man vill så kan man spela playoffs om bag tag tills det att en vinnare har utsetts – kom överens inom gruppen innan rundan börjar i så fall.

Varje vecka efter TTT uppmanar vi alla som har fått en ny tag om att skriva till föreningen på Messenger och berätta vilket nummer ni har fått så ni får en veckovis uppdaterad lista här:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zdk41CNdZt_LpDz3sRJHQtTsyBKv5-Wu4E-PP9MRIVs/edit?usp=sharing

Ni kan även välja att lägga en kommentar i dokumentet istället om ni har fått ett annat nummer på er bag tag, då kan vi se det på den vägen istället. Då får ni gärna lägga kommentaren bredvid erat namn. 

Vi försöker håll listan uppdaterad så gott det går, men vi kan inte lova att den stämmer. Utifrån listan kan ni utmana varandra om det är något visst nummer du är ute efter ☺

Om du har ett lågt nummer, så ber vi dig att inte sitta och trycka på din tag – det är roligare om det blir stor rotation på taggarna!

Bag Tag Final

I slutet på säsongen kommer vi köra en Bag Tag Final. Detaljer om detta kommer framöver, men generellt kommer det vara att den som har den bag tag med lägst nummer vid bag tag finalen är den som vinner.