Nässjö Open 2023

Den 9 september spelas discgolftävlingen Nässjö Open på discgolfbanan i Lövhult. Tävlingen som arrangeras av Föreningen Discgolf Nässjö är den elfte och sista deltävlingen i årets upplaga av Smålandstouren i discgolf.

Anmälan och tävlingsinformation

All information om själva tävlingen hittas på Tjing och på Smålandstourens hemsida.

Publikinformation

Vill du kolla på discgolftävlingen i Lövhult? Här kommer information…

Tävlingsklasserna är uppdelande i två pooler, respektive pool spelar två rundor. Pool A startar första rundan kl 08.30, varpå pool B startar 11.00. Andrarundorna startar 13.30 resp 16.0×0. Varje runda tar ungefär 2-2,5 tim att spela.

Hål 1 (vid dammen intill Motionsgården) och hål 10 (skidbacken) är de mest spektakulära hålen, även om flera av de andra hålen kan bjuda på häftiga kast.
På kartan nedan har vi gjort rosa markeringar på lättillgängliga platser där ni gärna får stå. Markeringarna är ungefärliga.

Stå inte i den direkta kastlinjen för spelaren. Var tysta, och låt spelaren koncentrera sig inför kastet. Applådera gärna bra kast. Om discen träffar ett träd eller av någon anledning inte går dit spelaren tänkt – var beredd på att akta er för discen snabbt. Rör aldrig någon disc, inte ens ute på gångvägarna. Discen är i spel även om den ligger på gångvägen.