Caddiebook

Välkomna till Nässjö Open och Smålandstouren!

PRAKTISK INFO:

Pool A – 08:30 och 13:30 MP40, MA4, FPO, MJ15.
Pool B – 11.00 och 16.00 MPO, MA2, MA3, FA4

Grupper och scorekort kommer ut i Tjing en stund innan respektive runda. Var på plats vid ert starthål lite innan starttiden ovan, obligatoriskt spelarmöte 30 minuter innan start, detta kommer endast ske innan de första rundorna i respektive pool, alltså inget spelarmöte innan runda 2.

Efter sista rundan för poolerna kommer vinnarna i respektive klass till utkastplatsen vid hål 1 för hyllningar och fotografering.

I Motionsgården (grå enplansbyggnad intill hål 1 och träningskorgen) finns vattenpåfyllnad och toaletter. Vid tältet där vi i klubben finns kommer även Nässjö Fotbollsförening flickor 11 ha en liten kiosk, stötta gärna dem till deras utveckling.

CTP:
Vi har 2 CTP-hål enligt följande, kontantvinster enligt tourens standard:
MPO, MP40, MA2 – hål 6
MA3, MA4, FPO, FA4, MJ15 – hål 3

Kommer också ha ett CTP för varje pool, i form av en sponsring från Elon Ljud och Bild:
Pool A – hål 4
Pool B – hål 14

Måttband, papper och spritpenna finns vid respektive hål. För tydlighetens skull – ACE räknas inte som CTP då det finns en separat ACE-pott.

HÅLINFORMATION:

Hålkartor hittas på https://discgolfnassjo.se/lovhults-discgolfbana/

Hål 1: OB vid den bortre asfaltsvägen. De vita avspärrningspinnarna gäller som OB-markering. Även vatten är OB, såklart. Vid kast i vattnet så spelar man därifrån discen först skar OB linjen.

Hål 2: Ö-hål. Du måste komma in på ön (över diket) på första kastet. Om du inte kommer in på ön, så får du plikta ett kast och kasta nästa från DropZone. Om discen passerar över ön, men ändå hamnar utanför får man även välja att spela från där den passerade ut. För att komma till hål 3 gå uppför backen till vänster om korg.

Hål 3: Spelas med hazard på vägen bakom korg, uppmärkt med orange sprayfärg. Om discar hamnar utanför hazardlinjen, så spelas den från där den ligger, men med ett pliktkast. Håll utkik efter folk på motionspåren. Kasta inte förrän du är säker på att inte riskera att träffa någon. Casual relief är tillåtet att använda om du hamnar på muren, du får backa till det är säkert att stå (backa från korg i korgens riktning).

Hål 4: OB längs staket mot fårhagen till höger. Det är inte någon el i stängslet. Stängselstolpar gäller som OB-markering. Hazard kort på detta hål, markerat med orange sprayfärg i asfalten. Håll utkik efter folk på motionspåren. Kasta inte förrän du är säker på att inte någon är i vägen. Motionärer har företräde. Två meter relief från staket / OB gäller.                           

Hål 5: OB till vänster längst vallen, markering finns. OBS! Det kan vara blött i marken.

Hål 6: OB i diket till höger. OBS! Det kan vara blött i marken, och lite lerigt första hälften av hålet.

Hål 7: Se till att tee på hål 8 är fritt innan utkast. Asfaltsvägen till höger är OB. OB markering finns.

Hål 8: (Inget att notera)

Hål 9: Allt, utom ön, är hazard. Landar du i hazard spelar du därifrån med ett pliktkast. Det är de vita pinnarna som är Hazard linjen, inte stockarna.

Hål 10: OB till höger fram till bergsknallen. Här är det klokt att låta någon i gruppen gå fram som spotter. En bra spot-plats 20 meter fram till vänster, där har man skydd från trädet. Om ni behöver leta efter discar, kom ihåg att det är max 3 minuter letning per disc, och att hela gruppen ska hjälpa till att leta. Håll utkik i backen. Kasta inte förrän du är säker på att inte risker att träffa någon.

Hål 11: Trippelmando – discen måste passera mellan de båda björkarna samt under nätet. Markeringen av vita pinnar är förlängning av mando. Om man passerar på fel sida så kastar man nästa kast från Drop Zone med ett pliktkast. Här finns funktionär på plats som håller koll på mandot vid utkast.

Hål 12: (Inget att notera)

Hål 13: Trippelmandatory – discen måste passera genom hindret. Det är de ”främre” benen mot utkastet som räknas, pilarna som sitter på mandot visar vilka ben som gäller. DZ med plikt om discen korsar förlängningen av mandatory.

Hål 14: Det går ett motionsspår 15 meter bakom korg, ibland går det även folk på stigen till vänster. Kasta inte förrän du är säker på att inte någon är i vägen.

Hål 15: Ån och på fel sida ån är OB. OB-markering saknas. Hela discen ska ligga OB (i vattnet eller ännu längre vänster). Casual relief är tillåtet att använda om du hamnar på rishögar eller rotvälta, du får backa till det är säkert att stå (backa från korg i korgens riktning).

Hål 16: Ån och på fel sida ån är OB, samt vattnet runtom ön är OB. OB markeras av vita stolpar. Eventuellt vatten i diket till höger spelas som ”tillfälligt vatten” med casual relief.

Hål 17: Sweet spot är strax framför stenröset och den större eken. Korgen är ca 10 meter framför det avbrutna trädet. De asfalterade vägarna (cykelväg och bilväg) är OB. OB-markering saknas, hela discen ska ligga på asfalten. Casual relief är tillåtet att använda om du hamnar på stenröset eller muren, du får backa till det är säkert att stå (backa från korg i korgens riktning).

Hål 18: (Inget att notera)

VÄDRET:

Vädret ser ut att vara på vår sida, 23 grader, sol med lite moln, perfekt tävlingsväder.
OM det drar in åska eller att det på annat sätt vädermässigt blir farligt att spela gäller följande:

• TD avbryter spelet tillfälligt genom tre korta signaler med gas-/signalhorn. Signalen upprepas runtom banan.

• Markera snabbt vart din disc ligger med ”vad som helst” – en gren från skogen går bra. Att ha ett ungefärligt riktmärke går också bra. Huvudsaken är att detta går snabbt.

• Alla återsamlas så snabbt som möjligt i Motionsgården (den grå enplansbyggnaden vid hål 1/träningskorgen)

• Spelet avbryts i minst en halvtimma.

• När spelet återupptas är det upp till hela gruppen gemensamt att se till att alla spelar från rätt plats. ”Ungefär rätt plats” räcker om man har använt riktmärke. Se PDGA regel 1.07 för mer information: https://www.pdga.com/rules/competition-manual/107

Ses på lördag!

/Frida Sandin, TD 070-5454997